10/05/2020

Impact Corona voor het HDC

< Terug naar nieuws

Ook het Haags Dierencentrum heeft helaas de deuren moeten sluiten. Vlak na de uitbraak van de Giardia bacterie op de hondenafdeling, hebben we alweer te maken met het Coronavirus. De gevolgen hiervan zijn, ook voor ons als dierenasiel, verstrekkend. Omdat we ons kunnen voorstellen dat men daar als ‘buitenstaander’ geen idee van heeft, geven we hierbij een ‘inkijk’.


Alle medewerkers die thuis kunnen werken, werken thuis, de verzorging van de dieren moet uiteraard doorgaan, hiervoor zijn vaste teams samengesteld van verzorgers en vrijwilligers. Zij zetten zich iedere dag in om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Ook in de kliniek werken de dierenartsen ende assistenten twee aan twee.Net als in de zorg verdienen zij en onze dierverzorgers, respect!

Er kunnen geen dieren meer worden geadopteerd, er is geen doorstroming. De honden en katten in ons asiel moeten helaas nog langer op een nieuw baasje wachten. Afstandsdieren kunnen we niet aannemen en straks of eigenlijk nu al is het kittenseizoen begonnen. We houden ons HDC hart vast…

Het pension en de dagopvang zijn gesloten en veel mensen hebben al hun reservering voor de komende vakantie geannuleerd. We kunnen geen donaties in natura aannemen en er kan geen kleding worden ingezameld en er kunnen geen mobieltjes worden ingeleverd. De collecteweek van 12 t/m 18-4 is gecanceld. De opbrengst van de collectebussen bij bedrijven is nihil. We maken extra kosten voor beschermende kleding en desinfecterende middelen.

Naast het effect op mens en dier heeft het Cononavirus ook op onze financiën enorme impact. We vragen dan ook met klem aan onze donateurs, blijf ons alsjeblieft steunen, we hebben jullie hulp nu meer dan ooit nodig. Onze verzorgers doen in ieder geval hun uiterste best om voor de dieren te blijven zorgen en daar zijn we hartstikke trots op