Stichting Haags Dierencentrum wijzigde per 1 juli 2019 haar bestuursmodel en zet hiermee in op een verdere professionalisering in een dynamische dierenwelzijnsomgeving.
Gekozen is voor een governance structuur die uitstekend aansluit bij de doelstelling, aard en omvang van een ambitieus Haags Dierencentrum en mogelijkheid creëert om intensiever, transparanter en innovatiever op de veranderende omgeving in te kunnen spelen. Deze wijziging staat symbool voor een slagvaardiger en relevanter Haags Dierencentrum dat zich - samen met haar particuliere- en zakelijke achterban, de vele vrijwilligers en andere belangrijke stakeholders – kan ontwikkelen tot een professioneel kenniscentrum op het gebied van dierenwelzijn.

De nieuw benoemde directie wordt gesteund, geadviseerd en gecontroleerd door de Raad van Toezicht die bestaat uit mr. Jack Willems (voorzitter), mr. Vincent van Aanholt (financiële zaken), drs. Franca Jonquiere, DVM (dierenwelzijn) en drs. Inge Vermeulen (HR). Met deze bezetting zijn de verschillende bedrijfsonderdelen van het Haags Dierencentrum adequaat vertegenwoordigd.

 

Voorzitter

Sinds 1 april 2015 versterkt Jack Willems ons bestuur. Na een 25-jarige carrière als ondernemer in de financieel juridische wereld legt Jack Willems zich nu op zijn passies toe, daar waar zakelijk en privé elkaar overlappen. Tot zijn passies rekent hij bijvoorbeeld Spanje en dierenwelzijn. Helaas hebben (nog) niet alle dieren het zo goed als zijn katten: Sia en Mees. Met een terugtrekkende overheid en een meer fluïde donorachterban zal het HDC de komende jaren creatiever dienen te worden in het financieren van haar activiteiten. Vanuit de Raad van Toezicht hoopt Jack daar een bijdrage aan te kunnen leveren. En waar nodig zal hij het HDC ook op juridisch en fiscaal gebied sturing geven. Per 1 januari 2020 is Jack Willems benoemd tot Voorzitter.

Algemeen Lid

Vincent van Aanholt

Ik ben Vincent van Aanholt en samen met Jorinde heb ik 3 kinderen die nu nog naar de basisschool gaan.
Er zijn meerdere redenen waarom ik mijzelf graag wil verbinden aan het Haags Dierencentrum. Ik ben begaan met dieren en met dierenwelzijn, zo hebben wij zelf thuis katten uit het asiel. Verder is het Haags Dierencentrum een prachtig instituut met stevige wortels in het verleden, wel nu op weg naar een volgende levensfase.
Deze volgende fase vraagt om visie en brengt meerdere uitdagingen, onder meer op gebied van strategie en bedrijfsvoering. Vanuit mijn achtergrond wil ik daaraan graag bijdragen en van toegevoegde waarde zijn.

Algemeen Lid

Franca Jonquiere

Franca Jonquiere is ongetwijfeld een van de weinige mensen die zich zowel Dierenarts als Mediawetenschapper kan noemen. Zo kan ze haar liefde voor film combineren met haar passie voor dieren en zich optimaal inzetten voor dierenwelzijn. Binnen de Raad van Toezicht hoopt ze daar extra aan te kunnen bijdragen door haar ervaring en achtergrond. Verder is ze trotse moeder van 1 dochter en wonen ze samen met hun 2 katten in Delft.

Algemeen Lid

Inge Vermeulen

Inge Vermeulen heeft brede ervaring op het vlak van HR, operatie en sales in meerdere sectoren o.a. als (interim) directielid bij Telfort, GVB en RAI Amsterdam. Ze heeft van jongs af aan een passie voor dieren. Thuis heeft ze met haar vriend een enthousiaste kruising labrador/golden retriever die regelmatig met haar het water op gaat op haar SUP board. Ook vrijwilligerswerk voor de orang oetans in Borneo heeft veel indruk gemaakt. Vandaar dat ze zich dichter bij huis graag wil inzetten om met haar ervaring en achtergrond een bijdrage te leveren aan de toekomst van het Haags Dierencentrum.

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO