Medewerker marketing, communicatie & fondsenwerving (36 uur)

Ben jij dat commerciële wonder dat niet kan wachten om de pittige ambities van het oudste en grootste dierencentrum/asiel van Nederland mede tot uitvoer te brengen? Is taal zeg maar echt jouw ding en ben je in staat om onze boodschap op een wervende manier over te brengen op onze (potentiele) achterban van particuliere en zakelijke donoren, supporters en sponsoren? Zijn je administratieve skills meer dan ontwikkeld en begrijp je als geen ander het belang van een goed werkend en up-to-date CRM systeem? Heeft social media totaal geen geheimen voor je en ben je de nieuwe goeroe op het gebied van bedenken, coördineren en uitvoeren van fondsenwervende evenementen en acties? Is je EQ en liefde voor dieren optimaal aanwezig terwijl er toch voldoende ruimte overblijft voor persoonlijke groei?

Mocht je daar nog een flinke dosis enthousiasme, nuchterheid en collegialiteit aan toe kunnen voegen, dan denk ik dat we de juiste persoon voor deze functie gevonden hebben..

Binnen het Haags Dierencentrum maak je deel uit het team Fondsenwerving en Marketing (3 personen) en rapporteert aan Hoofd Fondsenwerving & Marketing. Je fungeert als de verbindende factor tussen de het vaste team (25 medewerkers), 150 vrijwilligers, vele supporters, donoren en diverse stakeholders. Je initieert, coördineert en administreert acties en evenementen in samenwerking met en voor nieuwe en bestaande achterban. 

Je schrijft en redigeert on- en offline teksten voor diverse communicatiemiddelen zoals de website, social media en voor offline advertenties. Met jouw coördinerend talent zorg je voor de totstandkoming van wervende (E-)mailings richting particulieren en bedrijven. Je actualiseert en onderhoudt het CRM, bent in staat om query’s en selecties uit te voeren t.b.v. communicatie. Je produceert wekelijks voortgangsoverzichten en financiële rapportages, voorzien van jouw onderbouwing voor het bestuur

 

Dit zijn wij:

Stichting Haags Dierencentrum is het oudste en (op een na) grootste asiel van Nederland en is een autoriteit op het gebied van opvang, verzorging en uiteindelijk herplaatsing van ruim 1.700 zwerfhonden en –katten per jaar. Een team van 25 vaste medewerkers en 150 vrijwilligers zet zich 7 dagen per week in om deze ‘aan de boom gebonden’ dieren de verzorging te bieden die ze verdienen. Het HDC is uniek - een eigen volledig functionele kliniek, een team van dierenartsen en para veterinaire assistenten, gedragstherapeuten en gespecialiseerde verzorgenden vormen samen de kern van onze organisatie. Het HDC biedt ook pensionfaciliteiten voor zowel honden als katten en kun je je hond naar de dagopvang brengen als het uitlaten i.v.m. werk of andere bezigheden niet lukt.

 

Dit ben jij:

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en minimaal vier jaar relevante werkervaring. Verder verwachten we dat je;

 • een schrijftalent bent en - als geen ander - wervende content kunt schrijven voor diverse communicatiemiddelen.
 • bij voorkeur ervaring hebt opgedaan bij een non-profit organisatie. 
 • een social media savvy bent
 • ervaring hebt met (E-)mailings en campagnes, waarbij termen als ‘A/B testen’ voor jou bekend zijn.
 • in staat bent om financieel onderbouwde rapportages te produceren en deze te vertalen naar de jaarbegroting
 • een commerciële instelling hebt, representatief en professioneel bent.
 • positief bent ingesteld, kansen en mogelijkheden ziet en deze weet te benutten; je gaat voor een optimaal resultaat.
 • zelfstandig, nauwkeurig en proactief bent.

Dit bieden wij:

 • een zelfstandige functie binnen een relevante non-profit organisatie met een open sfeer en korte communicatie lijnen.
 • unieke werkplek, kantoor tussen de honden en katten en midden in het natuurgebied de Uithof. 
 • een hond op kantoor, dit zorgt voor socialere collega's, minder stress en meer geluk (aldus de Volkskrant in april jl.) 
 • veel eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en ruimte als eigenaar van projecten.
 • aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling in een team dat gedreven is om het beste uit zichzelf te halen.
 • een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • een brutosalaris minimaal €2.100,- en maximaal €3.000,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Afhankelijk van relevante ervaring en opleiding.

 

 

Geïnteresseerd?

Mail je CV en motivatiebrief voor 20 juli a.s. naar t.a.v. Inge Metz, Hoofd Fondsenwerving en Marketing

Wil je meer informatie over deze vacature? Mail naar bovenstaand email adres of bel op 06-23092426

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO